‘Kraomschudde’ op eerste carnavalsmarkt d’Olde Waskupen

’s-HEERENBERG – Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen biedt belangstellenden zaterdag 25 juni een kijkje achter de schermen van het ’s-Heerenbergse carnaval. Vanaf 16 uur staan de deuren van de Gerrit Heuvelinghal in het Laco Sportcentrum open en laten alle commissies van d’Olde Waskupen op een ludieke manier zien waar zij door het jaar heen mee bezig zijn.

Logo d'Olde WaskupenCarnavalsvereniging d’Olde Waskupen heeft iets meer dan honderd werkende leden, maar daarnaast ook veel vrijwilligers die het carnavalsfeest draaiende houden. Door omstanders wordt ze vaak gezien als de vereniging die uitsluitend pronkzittingen en optochten organiseert. Maar wat velen niet weten, is dat het een vereniging is die uit tal van commissies bestaat en dat zij het hele jaar druk zijn voor het carnavalsfeest in ’s-Heerenberg.

Daarom heeft de innovatiecommissie het fenomeen ‘Kraomschudde’ in het leven geroepen. Op zaterdag 25 juni vanaf 16 uur kunnen alle mensen op deze heuse carnavalsmarkt een kijkje nemen in de keuken van d’Olde Waskupen. De bezoekers kunnen aan verschillende activiteiten deelnemen. Op de foto in de enige echte buutton of genieten van optredens die door de jaren heen op de pronkzittingen gegeven zijn. Ze kunnen verder kaarten winnen voor de verschillende pronkzittingen en een vers getapt carnavalsbiertje drinken. Ook aan de kleinsten wordt gedacht.

Meer informatie staat op www.waskupen.nl.