Kookworkshops in Bibliotheek Montferland tijdens Nederland Leest

’s-HEERENBERG/DIDAM – Voeding is het thema van Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland. Vanaf 1 november ligt in de Bibliotheek Montferland voor leden en niet-leden het boek ‘Je bent wat je leest’ klaar. In de tweede week van november is de Kookboekenweek met twee kookworkshops in de bibliotheek.

Over eten valt veel te schrijven. Het is in veel romans een belangrijk motief en er is een groot aanbod van informatieve boeken. Kookboeken zijn zelfs één van de populairste genres. In het boek van Nederland Leest staan vijf thema’s rondom voeding centraal: koken, cultuur & lifestyle, gezondheid, voedingstechnologie en milieu. Een boek met recepten, essays en verhalen.

De Kookboekenweek draait helemaal om de smakelijkste kookboeken. In Bibliotheek Montferland maak je kennis met recepten uit het Midden Oosten. Tijdens een kookworkshop leer je mezzes maken. Dat zijn kleine hartige hapjes. Na afloop van de workshop is er een gezamenlijke maaltijd en deelnemers krijgen de recepten mee naar huis.

De workshops vinden plaats op dinsdag 13 november van 14 tot 16 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg en op zaterdag 17 november van 10 tot 12 uur in Bibliotheek Didam. Iedereen kan meedoen, ook niet-leden. Deelname kost 8 euro. Aanmelden kan tot 8 november in de bibliotheek, telefonisch via 0316-221184 of per mail: info@bibliotheekmontferland.nl. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekmontferland.nl.