Kom der Uut en Kwiek Beweegroute van start bij Welcom

’s-HEERENBERG – In het Barghse Huus bij Welcom start vanaf maandag 9 oktober wekelijks ‘Kom der Uut’. Om 14.15 uur verzamelt de groep zich in het Barghse Huus om vervolgens onder begeleiding van buurtsportcoach Koen Rissewijck om 14.30 uur te starten met de Kwiek Beweegroute.

Buurtsportcoach Koen Rissewijck.

De Kwiek Beweegroute maakt gebruik van het straatmeubilair in de buurt. Door de stoeptegels op de route te volgen, train je je balans, uithoudingsvermogen en kracht. De route bestaat uit wandelen afgewisseld door zeventien oefeningen. Na afloop kan er in het Barghse Huus nog gezellig een kop koffie of thee worden gedronken. Deelname is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.

“Koen begeleidt de deelnemers tijdens het wandelen en de oefeningen”, vertelt Esther Ruesen van Welcom. “Dat wil zeggen dat hij let op de juiste houding tijdens het wandelen en de manier van lopen en corrigeert tijdens de oefeningen. Elke oefening is laagdrempelig. Het doel is dat de mensen aan het eind een fijn gevoel hebben, dat ieder naar eigen niveau heeft deelgenomen en dat ze de volgende keer weer gezellig willen meedoen.”

Aanmelden kan via de welzijnslijn 0316-292828, bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur. Mailen kan ook naar huisvanwijbergh@welcommail.nl. Of loop gewoon binnen op maandag 9 oktober om 14.15 uur in het Barghse Huus aan de Willem van den Berghstraat 1 in ’s-Heerenberg.