Keijenburgse Boys wint eerste Veltins Pokal in Loil

LOIL – Onder perfecte weersomstandigheden vond afgelopen weekend de Veltins Pokal plaats op sportpark de Korenakker in Loil. Vrijdagavond gingen de zes deelnemend teams in twee poules van drie van start.

Het bier in de Veltins Pokal smaakte winnaar Keijenburgse Boys na afloop goed.

De uitslagen van de wedstrijden, die elk 45 minuten duurden, bepaalden de eindstand in de poule en de plaatsing voor de finales op zondag. Daarbij zaten enkele verrassingen, zo ging VIOD met 3-1 onderuit tegen Keijenburgse boys en haalde ook SV Babberich/Liemers de finale niet.

Op zondag de strijd verder onder grote publieke belangstelling. VIOD streed met SC Doesburg om plek 5. Na een 1-0 ruststand trok de ploeg uit Doetinchem uiteindelijk zonder al te veel moeite de overwinning naar zich toe en eindigde het duel in een 4-0 overwinning. De kleine finale ging tussen tweedeklasser Babberich en de organiserende verenging SV Loil. In de eerste helft ging het nog enigszins gelijk op, maar na een 1-0 ruststand maakte SV Babberich in de tweede helft het karwei om de derde plaats eenvoudig af en won met 4-0.

De finale ging tussen titel verdediger MR uit ’s Heerenberg en het elftal van Keijenburgse boys. Beide teams komen, net als SV Loil trouwens, dit seizoen uit in de 4e klasse D. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk wisten de Keijenburgse mannen van trainer Ronald Hermsen de begeerde Veltins Pokal te veroveren. Rijkelijk gevuld met bier werd deze even later onder groot gejuich van zijn ploeggenoten in ontvangst genomen.

“Als SVLoil kijken we bijzonder tevreden terug op het toernooi”, zegt bestuurslid Rob Mos. “En gezien de vele reactie op Twitter en Facebook doen de verenigingen die hebben deelgenomen dat ook. Dit heeft SV Loil, samen met Veltins, doen besluiten om dit toernooi vanaf nu jaarlijks op de voetbalkalender te plaatsen en in Loil te organiseren.”