‘Karakteristieke Mannen’ en ‘Lost Memories’ in gemeentehuis

DIDAM/ZEDDAM – Fotografe Ilse Bekker uit Zeddam exposeert vanaf vrijdag 3 november een deel van haar werk in het gemeentehuis in Didam. De expositie is samengesteld met foto’s uit de series ‘Karakteristieke Mannen’ en ‘Lost Memories’.

Ilse Bekker is geboren en getogen in Zeddam en heeft van jongs af aan grote liefde voor fotografie. Na haar opleiding aan de fotovakschool in Apeldoorn begon ze met een eigen studio in Zeddam. “De serie ‘Karakteristieke Mannen’ bestaat uit modellen die vrijwel allemaal uit de gemeente Montferland komen”, zegt Bekker. “Mannen met een markante uitstraling, die ik uit de eigen omgeving wilde halen en waarvan ik er een aantal kende. De mannen zijn puur, getekend door het leven zoals ze echt zijn, sommigen met het smeer van hun werk nog aan hun handen.”

In de serie ‘Lost Memories’ laat ze een aantal gebouwen zien met een eigen verhaal. Mensen hebben er gewerkt en geleefd en de panden zijn ooit het decor geweest van een bruisend bestaan. Wanneer het gebouw wordt verlaten neemt de natuur stukje bij beetje bezit van het gebouw. Dat is wat Ilse Bekker met deze foto’s wil laten zien.

Wethouder Ingrid Wolsing,  verantwoordelijk voor het kunst- en cultuurbeleid, is blij met de expositie. “Ilse is de eerste kunstenaar die in het gemeentehuis haar werk laat zien. Ik hoop dat dit het begin is van een lange traditie.”De expositie in het gemeentehuis aan de Bergvredestraat is tot 31 januari 2018 te zien tijdens de openingsuren van de gemeente. Kijk voor meer informatie over het werk van Ilse Bekker op www.ilsebekker.nl.