Kantoren, wonen en horeca in gemeentehuis ‘s-Heerenberg

’s-HEERENBERG – J. Maarten de Vries Beheer BV (Exit Reizen) in ’s-Heerenberg wordt de nieuwe eigenaar van het voormalige gemeentehuis in ’s-Heerenberg. Hij koopt het hele gebouw met uitzondering van het historische deel.

J. Maarten de Vries BV is de nieuwe eigenaar van het voormalige gemeentehuis in 's-Heerenberg.

J. Maarten de Vries BV is de nieuwe eigenaar van het voormalige gemeentehuis in ‘s-Heerenberg.

De koper wil in het oude gemeentehuis een gedeelte inrichten als kantoorruimte. Verder moeten er appartementen en horeca komen. In het historische deel, het ‘torentje’, krijgt straks de Heemkundekring Bergh haar onderkomen. Ook blijft de gemeente hier trouwerijen organiseren.

De gemeenteraad gaf gisteravond haar goedkeuring aan de verkoop van het gemeentehuis in ’s-Heerenberg. Hoewel het college beslissingsbevoegdheid heeft bij de verkoop van de oude gemeentehuizen wilde het eerst een positief advies van de raasleden hebben voor de nieuwe eigenaar bekend werd gemaakt.

Alle fracties stonden achter de verkoopplannen. “We zijn blij dat er een koper is gevonden, die hele mooie plannen met het gebouw heeft”, zei onder andere Oscar van Leeuwen van het CDA. Ook Lokaal Belang Montferland was positief over de verkoop, maar had nog wel wat vragen over de toegang naar het historische deel na de verkoop. “In het torentje moet een lift komen anders kun je de trouwerijen vergeten. Maar ook de HKB heeft een lift nodig”, vond Jan van Halteren namens LBM.

Kosten
Burgemeester Ina Leppink liet weten dat de kosten voor een nieuwe ingang en een lift zijn ingecalculeerd. Daarbij verzekerde ze LBM dat ook de toekomst van het carillon is verzekerd. “Het carillon zit in ons deel en is onze zorg. Het behoudt de huidige functie en blijft tijdens de kerstdagen kerstliedjes spelen en met sinterklaas sinterklaasliedjes.”

Verder waren er wat zorgen over de financiën. Was de opbrengst van 691.000 euro voor het voormalige gemeentehuis in ’s-Heerenberg voldoende om een deel van de kosten van het nieuwe te dekken. “Zoals het er nu uitziet, blijven we binnen het budget”, reageerde Leppink.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.