Kampioenentrainer René Hattu ‘Sprinkhaan van het jaar’

NIEUW-DIJK – In een overvolle kantine op sportpark de Meikamer in Nieuw-Dijk gaf Sprinkhanen-voorzitter Frans van Vugt maandag tijdens de nieuwjaarsreceptie een overzicht van het jaar 2017 met een blik naar de toekomst.

René Hattu, Sprinkhaan van het jaar, wordt door voorzitter Frans van Vugt in het zonnetje gezet. Foto Frank Buiting

Hierna werd de stamtafel met barkrukken onthuld ter nagedachtenis aan Theo Berendsen. Het kaderlid en oer-Sprinkhaan Berendsen overleed in februari 2017 plotseling. Bij zijn afscheid was er een mogelijkheid om een klein geldbedrag te storten voor een blijvende herinnering aan Sprinkhanen. Dat werd een stamtafel met barkrukken. De onthulling hiervan was voor zijn familie en alle aanwezigen een gedenkwaardig moment van eerbetoon.

Jubilarissen
Hierna werden de jubilarissen gehuldigd. Dit waren Willie Reulink, Ferdinand Baakman, Yarl Bloem, Bas Gieling, René de Reus, Ronnie Schlief, Ronnie Polman en Tom Peeters (allen 25 jaar lid); Berry Engelen, Willie Wiendels en Jhonny Visser (allen 40 jaar lid); Mart en Wim Nas (beiden 50 jaar lid); 55 jaar lid: Tonnie Wiendels en Henry van Vuren (beiden 55 jaar lid); Wim Scholten, Mart Menning en Henk Egging (allen 60 jaar lid).

Sprinkhaan van het jaar
De titel ‘Sprinkhaan van het jaar’ was dit keer voor René Hattu. Deze kampioenentrainer zorgde er onder andere voor dat Sprinkhanen 1 in 2000 en 2002 onder zijn leiding twee kampioenschappen kon vieren. Ook hierna kon hij de Haantjes niet meer loslaten. Hij is nu nog steeds leider en trainer bij de jeugd. Ook zit Hattu in de technische commissie en is hij vaak aanwezig bij wedstrijden van de selectie.  Frans van Vugt noemde hem een ambassadeur van de vereniging. In zijn slotwoord gaf Hattu aan dat hij tien verenigingen heeft gediend, maar dat Sprinkhanen altijd zijn cluppie is gebleven.