Kaartverkoop première ‘7 Berghse Dansen’ van start

‘s-HEERENBERG – De Engelse componist Nicholas Casswell heeft op verzoek van Stichting Montferland Cultuurfonds een muziekstuk geschreven over de roemrijke historie van Bergh. Het stuk gaat over zeven regionale thema’s: kasteel Huis Bergh, ‘heks’ Mechteld ten Ham, smokkelaars, schutterijen, boeren, De Graafschap en carnaval.

De première van de compositie vindt op zondag 2 juli om 14.30 in de binnentuin van Huis Bergh plaats. Een speciaal voor deze uitvoering samengesteld Montferlands harmonieorkest onder leiding van Robert Wijnands brengt de ‘7 Berghse Dansen’ ten gehore. Na afloop van de uitvoering wordt het muziekstuk beschikbaar gesteld aan alle Montferlandse harmonieën.

De entreekaarten kosten 10 euro per persoon en zijn te verkrijgen via www.montferlandcultuurfonds.nl of telefonisch, 0314-674114. Bezoekers van het concert ontvangen na afloop van het concert de cd ‘7 Berghse Dansen’. De capaciteit van de binnentuin van kasteel Huis Bergh is beperkt.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.