Jubileum Pony- en Koetsendag KansPlus de Liemers

DIDAM/BEEK – KansPlus de Liemers en omstreken houdt zondag 30 augustus voor de 35ste keer de Pony- en Koetsendag voor mensen met een verstandelijke handicap en autisten. Dit regionale evenement vindt plaats bij manege de Liemers aan de Bijvang 4 in Beek.

pony- en koetsendagHet hoogtepunt van de middag is de toerrit door de omgeving van Beek met tal van koetsen. Ook wordt er op een passende wijze afscheid genomen van Ria Deursen, die al 35 jaar nauw betrokken is bij de organisatie van de Pony- en Koetsendag. Daarnaast worden er in en om de manage verschillende activiteiten gehouden, zoals ringsteken, paardrijden en diverse spelletjes. Verder is er muziek en wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje.

Er komen zo’n 25 aanspannen uit de hele omgeving om de toerrit mogelijk te maken. Ook wordt er weer volop medewerking verleend door Koetsenclub De Wipsingel, zorgboerderij Belfjor, Paul Visser en vele vrijwilligers.

Doel van de Pony- en Koetsendag is om mensen met een verstandelijke handicap met elkaar in contact te brengen en hun netwerk te vergroten. Daarnaast wil KansPlus hen en hun naasten zoveel mogelijk ondersteunen en op de hoogte brengen van de steeds weer veranderende regels en wetgeving en andere zaken.

De activiteiten beginnen zondag 30 augustus om 14 uur en duren tot 17 uur. Ook mensen die geen lid zijn van KansPlus zijn van harte welkom.