Joop Boxtart en ‘bend’ brengen ode aan 40-jarig muziekcafé

REGIO – Joop Boxtart, John te Dorshorst, Peter Loeters en Marcel Tiemessen spelen zaterdag 28 april op het podium van het 40-jarige Muziekcafé De Lantaern in Zevenaar. Vanaf 21 uur brengen ze het concert ‘Onder de Lantaern’. 

Joop Boxstart.

Joop Boxtart  begon op zijn twaalfde met het schrijven van liedjes en teksten. Nu, vele jaren en optredens later, is de Babberichse zanger wereldberoemd in de Liemers en ver daar buiten. Samen met zijn ‘bend’ heeft hij twee cd’s uit uitgebracht, genaamd ‘Disse kant’ en ‘Andere kant’.  Met het lied ‘In de fles’ won hij in 2015 De Gelderse Kleiroze van het dialecten festival Plat Gespeeld.

Boxstart heeft speciaal voor het 40-jarig bestaan van Muziekcafé De Lantaern een programma geschreven. Samen met zijn vrienden John te Dorsthorst (toetsen, zang), Peter Loeters (gitaar, zang), Marcel Tiemessen (tenorsax) speelt en zingt hij het concert ‘Onder de Lantaern’. Het programma heeft veel raakvlakken met het jubilerende muziekcafé. Het gaat van uit het kippenhok van Pienappel, waar De Lantaern veertig jaar geleden begon, naar Zènder.

Kaarten kosten 15 euro en zijn vooraf te reserveren via de website www.delantaern.nl.