Joop Boxstart Kwartet speelt ‘Nao de soep’

DIDAM – De samenstelling van de band is iets anders, maar het programma blijft vooral heel herkenbaar. In ‘Nao de soep’ speelt het Joop Boxstart Kwartet zondagmiddag 5 maart in Meulenvelden veel Diemse liedjes en nummers over de regio. Er valt bovendien weer genoeg te lachen. “De mensen gaan niet met een lange snuut naor huus”, belooft Boxstart.

Het Joop Boxstart Kwartet met v.l.n.r. Jos Wissink, Joop Boxstart, Marcel Tiemessen en John te Dorsthorst.

Het Joop Boxstart Kwartet met v.l.n.r. Jos Wissink, Joop Boxstart, Marcel Tiemessen en John te Dorsthorst.

Het kwartet muzikanten wil daarbij de gemoedelijke sfeer creëren, zoals we die  nog kennen van vroeger op zondag thuis. “Eerst met opa en oma naar de kerk. Oma met de zakdoek vol eau de cologne”, mijmert Boxstart. “Daarna thuis soep met draadjesvlees. Moeder deed vervolgens de afwas, terwijl wij met vader buiten de natuur in gingen.”

Zondag kan er ‘nao de soep’ met z’n allen worden genoten van een programma vol muziek en humor. Zo vertelt Boxstart onder andere over hoe het er vroeger op de zondagmiddag aan toe ging. In de tijd dat je bij tante Anneke en ome Jan naar de verjaardag ging en de glazen met sigaretten en sigaren nog op tafel stonden. Verder speelt het kwartet naast oude, bekende nummers ook een aantal nieuwe liedjes.

“Ik heb onder andere een nummer geschreven over Diemse wieven”, vertelt Boxstart. “Het woord ‘wief’ heeft een beetje een negatieve lading, terwijl dat niet zo is bedoeld. Daar gaat het liedje over. Maar we spelen ook het bekende ‘Domineestraotje’, ‘Diem deur de jaore hen’ en verschillende nummers over de regio.”

Kwartet
Dat doet Boxstart dit keer met zijn inmiddels vaste muzikanten John te Dorsthorst en Jos Wissink. In deze samenstelling is saxofonist en percussionist Marcel Tiemessen nieuw. “Maar hij heeft al wel meegespeeld in de oudejaarsshow.”

Het optreden in de theaterzaal van Meulenvelden begint om 14 uur en duurt ongeveer twee uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Servicepunt Meulenvelden, Grimpeur Wielersport Babberich, telefoon 248080 en A60 Geluidsstudio aan de Hoofdstraat 11 in Didam, 06-42168865.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.