Jonge ondernemer met passie voor het schildersvak

DIDAM – Met zijn dertig jaar is hij nog een jonge ondernemer. Dat zijn leeftijd echter niks afdoet aan zijn kwaliteiten en vakmanschap laat schilder Jasper Alberts dagelijks in de praktijk zien. Naast het traditionele schilderwerk draait de Didammer zijn hand niet om voor het restaureren van monumentale panden, specifieke wandafwerkingen en het vergulden met bladgoud.

Jasper Alberts startte in 2011 zijn bedrijf Alberts Schilder & Totaalonderhoud.
Jasper Alberts startte in 2011 zijn bedrijf Alberts Schilder & Totaalonderhoud.

“Ik zit nu bijna vijftien jaar in het vak en startte in 2011 mijn eigen bedrijf Alberts Schilder & Totaalonderhoud”, zegt hij. “De passie voor het schildersvak kreeg ik van huis uit mee. Mijn overgrootvader, opa en vader waren allemaal schilder. Vader en opa hebben me de nodige kennis bijgebracht, maar ik heb uiteraard ook de nodige opleidingen gevolgd.”

Als kleine zelfstandige houdt Alberts zich vooral bezig met het onderhoud van particuliere woningen. Daarnaast wordt hij regelmatig ingehuurd voor het binnen- en buitenwerk aan monumentale panden en woonboerderijen en het realiseren van nieuwe winkelinterieurs. “Oog voor detail en de nazorg zijn daarbij heel belangrijk”, vindt Alberts. “Na een jaar kom ik bij al mijn klanten terug om het werk nog eens na te kijken.”

Het vergulden van voorwerpen met bladgoud is één van de specialiteiten van Alberts, die nog maar weinig schilders kunnen. “Deze techniek is zeer bijzonder en wordt veelal gebruikt in monumentale panden”, vertelt hij. Maar ook voor wandafwerkingen in de breedste zin van het woord is Alberts het juiste adres. Van het aanbrengen van patroon- en vliesbehang tot decoratieve technieken als tamponeren, wikkelen en sponzen.

Verder is Alberts er natuurlijk voor het traditionele binnen- en buitenschilderwerk, levert en plaatst hij allerlei glassoorten en werkt hij voor houtrotreparaties en kleur- en interieuradvies nauw samen met lokale ondernemers. “Ik ben vooral van het mooie werk, en niet van de meters maken. Het liefste houd ik me bezig met het oude, specifieke werk en maak ik van niks iets moois.”

Op de website www.alberts-schilder.nl is meer te lezen over de diensten en kwaliteiten van Jasper Alberts. Voor meer informatie kan echter ook direct contact worden opgenomen via 06-42109951 of alberts-schilder@live.nl.