Jong en oud ontmoet elkaar in circusproject

KILDER – In de gymzaal naast basisschool De Laetare in Kilder start woensdag 11 maart het project Jong en Belegen. Kinderen uit de groepen 3 tot en met 6 krijgen die dag les van een docent van Circustheater Stoffel uit Nijmegen.

Jong en Belegen in 's-Heerenberg.
Jong en Belegen in ‘s-Heerenberg.

Er wordt geoefend met onder andere jongleren, koorddansen en balanceren. In de daarop volgende weken werken ze met ouderen de trucs verder uit. Vrijdag 17 april is de laatste workshop. Deze wordt om 10.30 uur afgesloten met een presentatie voor familie, vrienden en belangstellenden.

Het circusproject Jong en Belegen van Circustheater Stoffel uit Nijmegen brengt kinderen en ouderen samen door middel van circustheater. Centraal in Jong en Belegen staan ontmoeting, spelplezier en presentatie. Met Jong en belegen bevordert Circustheater Stoffel samen met Welcom de cultuurparticipatie van ouderen. Er wordt gewerkt met traditionele circusdisciplines als jongleren, balanceren en acrobatiek en er is ook ruimte voor muziek, theatersport, dans of andere creatieve vormen.

Kinderen die mee willen doen aan Jong en Belegen kunnen zich aanmelden via www.sjorssportief.nl. De lessenserie staat onder Sjors Creatief. Deelname is gratis. Er is plaats voor vijftien kinderen. Ouderen die belangstelling hebben, kunnen zich aanmelden bij Petra Frölich van Welcom, 0316-223520 of mail naar p.frolich@welcommail.nl. Iedereen vanaf 55 jaar is welkom en (lichamelijke) beperkingen vormen doorgaans geen probleem om deel te nemen aan Jong en Belegen.