Joep’s beslommeringen: Trendsetter

Mijn baasje heeft niets met mode. Die voortdurende veranderingen van vaak aandachttrekkende bekende wereldburgers hoeft voor hem niet zo. Kleding moet vooral comfortabel zitten en geschikt zijn voor de bezigheden waar hij op dat moment mee bezig is of hoe het weer zich die dag gedraagt. Dat het vrouwtje regelmatig op hem loopt te vitten dat hij er uitziet als een zwerver, neemt hij maar voor lief.

Het liefst loopt hij in een joggingbroek met aan zijn voeten witte sportsokken. Volgens het vrouwtje is het dragen van witte sokken nog erger dan vloeken in de kerk. Je mag er als een voddenbaal bijlopen en niet mee willen doen met de laatste mode, maar het dragen van witte sokken is het meest belachelijke wat een man kan doen. Het baasje dat zich al jaren aan zijn eigen kledinggedragsregels houdt, zegt altijd dat vroeg of laat de mode hem wel weer inhaalt.

Sinds afgelopen week heeft hij dan ook gelijk gekregen. De nieuwste modetrend voor deze zomer is het dragen van witte sokken. Daar waar hij eerst meewarig werd bekeken als zijnde een volslagen debiel, die voor het oog van de hele buurt voor gek liep, kan hij nu een lange neus maken naar al die mensen die nu zullen denken dat hij zijn tijd ver vooruit was. Een moderne man, een trendsetter die volgens de laatste mode gekleed gaat. En het baasje, die schudt zijn hoofd en stapt met zijn witte sokken weer vrolijk de wereld in.

‘Als iets afstotelijks modern wordt, is het meteen aantrekkelijk’