Joep’s beslommeringen: Sikkeltocht

Sikkeltocht, niet te verwarren met smikkeltocht, wat je soms bij kinderfeestjes tegenkomt. Zeker niet te verwarren met snikkeltocht, die baldadige studenten weleens willen houden als zij achter de meiden aangaan. Neen, een sikkeltocht is de tegenhanger, of misschien ook wel een parodie, op de kruistochten van weleer. Mochten er lezers zijn die menen dat kruistochten ook iets is met baldadige studenten te maken hebben, geef ik graag even uitleg.

Een kruistocht is een soort van heilige oorlog van de christenen tegen de moslims. Paus Urbanus de II deed in 1096 een oproep tot de eerste grote kruistocht. Daarna volgden er nog een paar, maar allen weinig succesvol. Afgelopen week escaleerde een conflict tussen Turkije en Nederland. Turkse ministers waren in Nederland niet welkom omdat zij Nederlandse Turken wilde beïnvloeden om Erdogan, Turks dictator en despoot, nog meer macht te geven. Erdogan greep deze escalatie met beide handen aan en riep zijn aanhangers op om zich achter de sikkel te scharen en de strijd aan te gaan met het kruis. Een sikkeltocht dus!

Deze escalatie is bewust door Erdogan gecreëerd om hiermee te bewerkstelligen dat hij met de Turkse partij DENK, een vooruitgeschoven post heeft binnen de Nederlandse politiek. Zij zijn in Nederland de ogen en oren van Erdogan en daarmee een splijtzwam binnen de Turks/Nederlandse gemeenschap.

Erdogan, Poetin, Kim Jong-Un en Trump, allen zijn zij leiders van landen met grote binnenlandse problemen die deze zogenaamde leiders niet kunnen oplossen. Om de aandacht van hun onkunde en onmacht af te leiden, tonen zij verbaal en fysiek geweld buiten hun eigen land en regeren op basis van het creëren van angst. Of kan het zijn dat dergelijke leiders een te klein uitgevallen lichaamsdeel willen compenseren met een grote mond.

‘De mens heeft net genoeg religie om elkaar te haten, maar niet genoeg om elkaar lief te hebben’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.