Joep’s beslommeringen: Seniorenseks

Vorige week was er een bericht op televisie dat twintig procent van de vijftigplussers het niet meer doet. Met een genoegzaam lachje hoorde het baasje dit aan, waarop ik mag concluderen dat hij in ieder geval niet bij die twintig procent zit.

Dit doet mij herinneren aan een gebeurtenis van afgelopen jaar. Het was eind december 2012 toen er een enquête in een of ander tijdschrift was gepubliceerd over het aantal keren dat de Nederlander het gemiddeld doet. Het baasje en het vrouwtje kwamen naar aanleiding van deze enquête tot de conclusie dat zij de aansluiting met de kopgroep al een tijdje hadden gemist. Niet dat zij nog het idee hadden dat ze in de eredivisie konden meespelen, maar een stevige middenmotor in de eerste divisie moest toch nog wel haalbaar zijn.

Zo namen zij zich voor om het gemiddelde in 2013 eens flink op te krikken. Voortvarend gingen zij aan de slag en ik moet zeggen, zij deden flink hun best. Er waren toch enkele nachten bij dat ik liggend in mijn mand, erg onrustig werd. Zoals het meestal gaat met goede voornemens, ook dit project strandde in een vroeg stadium. De rest van het jaar was het geen issue meer.

Totdat begin december dit thema weer ter tafel kwam en zij beiden tot de conclusie kwamen dat zelfs het meespelen in de eerste divisie dit jaar te hoog gegrepen was. Maar, zij hadden nog dik drie weken voordat het jaar om was, dus er kon nog iets aan worden gedaan.

Die avond had het vrouwtje de lichten gedempt en op tafel stond een fles rode wijn met enkele franse kaasjes. Een geurkaas, zwoele muziek en de sexy outfit van het vrouwtje verhoogden de sfeer. Zij zag er geweldig uit. Niet dat ik er opgewonden van raakte, maar aan het baasje zag ik wel dat niet alleen de temperatuur gestegen was.

Op een gegeven moment hoorde ik het vrouwtje zeggen: ‘lieverd, als jij snel de vaatwasser inpakt, ga ik vast naar boven’. Ik weet niet of er ooit een recordpoging vaatwasser inpakken is gedaan, maar het baasje had hierbij zeker geen slecht figuur geslagen. Terwijl hij in een hoog tempo bezig was, hoorde ik vanuit de slaapkamer een zwoele stem zeggen: ‘lieverd, als we opschieten kunnen wij het nog halen, wij hoeven nog maar vier en zeventig keer’.

Ik weet niet waarom mensen het zo belangrijk vinden of en hoe vaak ze het nog doen. Ik heb helemaal geen seks. Niet dat ik niet zou willen, of dat er geen mooie teefjes in de buurt rondlopen, zeker wel! Maar zodra deze dames maar een beetje openstaan voor mijn mogelijke avances, lig ik al aan de ketting.