Joep’s beslommeringen: Seksuele intimidatie

Mannen zijn op seks beluste roofdieren. Varkens, smerige zwijnen zijn het. Althans als je de berichten van de afgelopen weken van verschillende filmsterren mag geloven. Nu ga ik het mannelijk geslacht niet lopen verdedigen, maar er zijn een paar punten die toch in het voordeel van de man spreken.

Als we naar de natuur kijken, is de man gericht op de daad. Ieder moment klaar om over te gaan tot actie. Dat moet hij ook wel, want om zich te kunnen voortplanten, heeft hij slechts een korte tijd. Het vrouwtje daarentegen is erop gericht om de man te verleiden. Dit doen zij onder andere met hun geurtjes en kleurtjes. Daarbij zoeken zij meestal het sterkste mannetje uit, omdat die nu eenmaal de meeste garantie geeft op succes.

In de mensenwereld is het niet veel anders. De mannen stellen zich stoer op en vertonen hanig gedrag om de vrouwen te imponeren. De vrouwen halen alles uit de kast om te verleiden. Sensuele parfum, doorzichtige blousejes met een decolleté waar een pekinees in zou kunnen verdwalen. Strakke kleding waarin hun weelderige vormen niets aan fantasie overlaten. In de wereld van beroemdheden gaan deze vrouwen vaak nog een stapje verder door schaamteloos met hun borsten te pronken of jurken te dragen met een split tot aan de navel.

Uiteraard is dit gedrag van beide kanten geen vrijbrief om seksueel helemaal los te gaan en de vrouwen te zien als loslopend wild dat ieder moment van de dag gepakt kan worden. Maar spreekt het niet een klein beetje in het voordeel van de man dat er vrouwen zijn die zich de aandacht van machtige, rijke mannen en soms ook stoute mannen maar al te graag laten welgevallen. Is het niet vreemd dat deze klagende gearriveerde sterren zich al die tijd als een verkapte prostituee met de benenwijd omhoog hebben gewerkt, zich nu pas beklagen.

Nu de beerput is opengetrokken komen er ook in Nederland verhalen los van allerlei vrouwen die op de een of andere manier seksueel geïntimideerd zijn geweest. Ik ga niet zeggen dat deze vrouwen geen gelijk hebben, want er zijn zeker mannen die misbruik maken van hun positie. Ik begrijp niet dat als je op een manier behandeld wordt die jij niet wilt, je dat niet laat merken of er niets aan doet. Of kan het zijn dat er toch vrouwen zijn die op het moment suprême de ‘aandacht’ van een man met macht toch wel prettig vinden.

‘De mens kent zijn zwakheid net zo weinig als de os zijn kracht’