Joep’s beslommeringen: Politici

Politici zijn mensen die een ambt of functie in de politiek vervullen. In figuurlijke zin zijn het mensen die handig, slim of met veel overleg te werk gaan. Althans dat is de bedoeling of hoort zo te zijn. Helaas is deze week maar weer eens gebleken dat er in de politiek mensen rondlopen die geen idee hebben waar ze mee bezig zijn en met hun uitspraken de maatschappij ernstige schade toebrengen.

Donald Trump, toch al iemand waar een verstandig mens zich afvraagt hoe een dergelijk figuur überhaupt zo’n positie heeft kunnen krijgen, schoot weer eens een enorme bok door nagenoeg heel Amerika te verkwanselen aan zijn grote vriend Poetin.

Theresa May, ook al zo’n persoon die door gebrek aan beter haar positie heeft verkregen, heeft haar hoofd al op een hakblok liggen omdat zij maar geen compromis kan sluiten met Europa waarbij haar eigen achterban haar dwingt om Engeland in een economische afgrond te storten. In Nederland hebben ze nu ook zo’n stuntel, Stef Blok genaamd, die in zijn functie als minister van buitenlandse zaken de multiculturele samenleving de nek omdraait.

Wat zijn dit voor mensen, die klaarblijkelijk niet beseffen welke verantwoordelijkheid zij hebben. Hoe kan het dat dergelijke stoethaspels zulke posities verkrijgen. Waarom zitten deze mensen in de politiek? Misschien omdat zij niets anders kunnen, of uitsluitend voor zichzelf omdat zij graag in de schijnwerpers staan. In ieder geval zitten dergelijke sujetten niet voor het algemene belang van de gemeenschap. Politici, soms zijn het net mensen.

‘Drijfveren van politici zijn ijdelheid, eerzucht en machtswellust, zelden het verlangen om een groep mensen te dienen’