Joep’s beslommeringen: Piet

Jawel hoor, ze zijn er weer. De pepernoten liggen nog niet in de winkel of enkele verpieterde wereldverbeteraars komen weer uit hun hol gekropen om het jaarlijkse kinderfeestje te verstieren. Deze verzuurde mensen die een eeuwenlange traditie om zeep willen helpen, willen nu middels ingrijpen van de VN, de Nederlandse overheid dwingen om hard op te treden tegen zogenaamde overtreders die toestaan dat de knecht van Sinterklaas, of liever gezegd, assistent, zwart van kleur is.

Aangezien deze mensen klaarblijkelijk toch heel veel tijd hebben voor dit soort futiliteiten, mogen zij zich ook wel eens richten op bijvoorbeeld het kaartspelletje ‘Zwarte Pieten. Ik denk niet dat dit oeroude Hollandse kaartspelletje nog in veel gezinnen gespeeld wordt, maar er zullen ongetwijfeld ergens een paar kaartgekken zijn die dit foute spelletje stiekem nog spelen. Ik wil hiermee niemand de zwarte piet toespelen, maar enige aandacht hiervoor zou wel op zijn plaats zijn.

Ik wil nu niet op ieder slakje zout leggen. Alhoewel dit ook alweer zo’n uitdrukking is, waarmee ik ongetwijfeld een aantal leden van de partij voor de dieren over mij heen krijg,
maar als wij toch bezig zijn om een ‘Pietje precies’, uit te hangen, mogen zij ook wel eens de naam Piet onder de loep nemen, want deze pietepeuterige naam staat in de Nederlandse taal vaak voor iets wat negatief is, of laat ik in ieder geval zeggen, minder positief. Om nu niet weer direct alle Pieten van Nederland over mij heen te krijgen. Of ben ik nu te pietluttig?!

Misschien moeten deze zwartkijkers en zeurpieten, die zo zwartgallig bezig zijn om een geweldig en kleurrijk kinderfeest te verpesten, zich maar eens verdiepen in de bijbel, waarin geschreven staat ‘Ik ben zwart, maar bekoorlijk’.