Joep’s beslommeringen: Paranoia

De hele wereld staat weer op z’n kop nu gestoorde fanatici voor de zoveelste keer aanslagen hebben gepleegd. De ultieme gelegenheid voor veiligheidsdiensten en militaire apparaten de mensen angsten aan te praten om als zodanig hun budget weer te kunnen opschroeven. Verstandige mensen weten dat angst een slechte raadgever is en veiligheidsexperts weten ook wel dat de gestoorde individu niet tegen te houden is.

Na de trieste aanslagen in Parijs is de westerse wereld eindelijk weer eens eensgezind en beraadt zich erop om deze, vaak onzichtbare vijand, gezamenlijk tegemoet te treden. Een eensgezindheid die straks weer ver te zoeken is zodra de gemoederen weer een beetje zijn bedaard.

De politiek doet ook graag een duit in het zakje en draagt ertoe bij dat organisaties hun evenementen afgelasten en voetbalwedstrijden, die in het teken van vrijheid staan, gaan op het laatste moment toch niet door. Dit ondanks de stoere taal, dat de mensen de terroristen willen laten zien dat zij niet bang zijn en hun vrijheid niet willen laten afnemen door een handje vol idioten. Maar de mensen zijn wel bang en worden vooral bang gehouden door politici die zo graag even belangrijk willen zijn, door veiligheidsdiensten die, gesteund door de media, deze angst aanwakkeren.

Moeten wij straks gaan vrezen dat de buurtbarbecue niet door kan gaan of misschien nog erger, de hondenshow. Wat voor mij persoonlijk een ramp zou zijn, want ik heb het laatste jaar hard getraind om het komende voorjaar top te zijn. Is dadelijk iedereen met een beetje baard of iemand met een geit in de wei verdacht en daarmee in de ogen van de westerse wereld een potentiële terrorist?!

Als hond ben ik van nature waakzaam en ik ben onder de gegeven omstandigheden van mening dat de mensen ook waakzaam moeten zijn, maar om nu gelijk voortdurend achterom te gaan kijken en jezelf angst aan te laten praten, is geen leven.
‘Wie angst heeft hoort alle bladeren ritselen’.