Joep’s beslommeringen: Normaal

Eindelijk, het is zover. Nederland heeft weer een kabinet. Het heeft even geduurd, maar dan heb je ook wat. Mark vindt het in ieder geval een evenwichtig, stabiel kabinet.

Alle vier deelnemende partijen hebben deze keer niet gekozen voor een weerspiegeling van de samenleving, maar voor kwaliteit. Een keuze die ik persoonlijk erg toejuich omdat het maar eens afgelopen moet zijn met dat politiek correcte geneuzel dat de helft uit vrouwen en een aantal etnische minderheden moet bestaan. Onzin, als je echt iets wilt opbouwen, zul je altijd moeten kiezen voor kwaliteit. Ongeacht man, vrouw, allochtoon of autochtoon.

Ook heeft Mark deze keer vol ingezet op de normale werkende Nederlander. Maar wie is nu eigenlijk de normale werkende Nederlander, wat is normaal en wie bepaalt wie of wat normaal is? Dit wordt de komende jaren voor het nieuwe kabinet een lastig vraagstuk. Er zullen in ieder geval weinig werkende Nederlanders zijn die zichzelf abnormaal vinden, zoals er ook weinig Nederlanders zijn die Jan Modaal heten. Mijn baasje valt hierbij sowieso buiten de boot. Behalve dat hij niet meer werkt, is hij volgens het vrouwtje ook niet normaal. Ik hoor haar met enige  regelmaat zeggen dat hij normaal moet doen. De bekende Achterhoekse rockband kan het ook schudden, sinds die band is gestopt zijn zij ook niet meer normaal.

Mark, heeft het luid en duidelijk gezegd. Iedereen gaat erop vooruit, nou ja, de normale werkende Nederlander dan. Dus dat geldt niet voor de mensen die met pensioen zijn. Dat geldt ook niet voor de mensen die werkeloos zijn en dat geldt zeker niet voor de mensen die te beroerd zijn om te werken. Ook mensen die volslagen van het padje zijn, dus volgens de geldende norm niet normaal zijn, hoeven niet op Mark te rekenen. Zijn uitspraak dat iedereen er op vooruit gaat, moet men dus met een korreltje zout nemen.

‘Wel eens een normaal mens gezien? En… beviel het?’