Joep’s beslommeringen: Hoogmoed

Een oud Nederlands spreekwoord luidt ‘Hoogmoed komt voor den val’, een gezegde dat momenteel van toepassing is op de Liemerse voetbalclub Babberich. Na jaren op Berlusconi-achtige wijze in de hoofdklasse te hebben gespeeld, hierbij niet vies zijn geweest van het benadelen van de Nederlandse staat en er geen problemen mee hebben gehad om jeugdige talenten bij omliggende verenigingen weg te kapen, is de ‘trots van de Liemers’, in drie jaar tijd afgegleden naar de tweede klasse van het amateurvoetbal.

Uiteraard is deze vrije val gepaard gegaan met de nodige onverkwikkelheden waarbij trainers het veld moesten ruimen, spelers vertrokken en zelfs voor de pers de deur werd dicht gedaan, nadat deze zich, volgens manager algemene zaken, Ton Fitsch, negatief had uitgelaten over de club. Voor het seizoen 2014/2015 werd weer flink de portemonnee getrokken en diverse topspelers naar Babberich gehaald die er voor moeten zorgen dat de club zo snel mogelijk weer op het oude niveau terugkomt.

Of dit ook gaat lukken is nog maar de vraag, want de clubs waar Babberich zich mee moet meten, ruiken bloed en zijn er opuit om de ‘trots van de Liemers’ een beentje te lichten. Het seizoen is amper drie wedstrijden oud en Babberich bungelt al aan een zijden draad. Nadat zij eerst al het onderspit moesten delven tegen het jeugdige DVC’26 uit Didam, was het nu de beurt aan het puntloze VIOD om Babberich op de pijnbank te leggen.

Helaas heeft de schriftelijke tirade van Fitsch aan zijn spelers geen effect gehad en blijkt het maar weer eens dat je, ondanks een zak met geld en valse illusies, van een bij elkaar gekocht elftal, geen team maakt en dat je het moet afleggen tegen elftallen die bereid zijn om met hart en ziel voor hun club te vechten. Jongens uit eigen gelederen, die mannen worden als de eer van hun dorp en hun club moet worden verdedigd. Het gevoel van trots en de zoete smaak van een overwinning op een hooghartige club, daar kan geen geld tegenop.

Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.