Joep’s beslommeringen: Gestoord

Ik weet niet wat mensen tegenwoordig bezield en hoe het zover heeft kunnen komen, maar het lijkt wel of de mensen steeds gestoorder worden. In Orlando worden in een homobar meer dan vijftig mensen neergeschoten door een gestoorde man. In de media wordt al snel gesuggereerd dat het hier gaat om een homohater met enige sympathie voor Islamitische Staat. Later blijkt dat het een psychisch gestoorde man is die niet vies is van enige mannelijk omgang.

In Engeland wordt een politicus vermoord door een gestoorde man, die door de media direct wordt bestempeld als iemand met extreem rechtse denkbeelden, terwijl de beste man eigenlijk zo van het padje af is dat hij niet eens weet wat extreem rechts is.

In Zelhem veroorzaakt een psychopaat een ernstig auto ongeluk met dodelijke afloop als hij met een zojuist gestolen auto op de verkeerde weghelft beland. Iedereen die deze man kent, weet dat hij nooit vrij had mogen rondlopen, maar de bureaucratie en de boven alles verheerlijkte wet op de privacy is voor de Nederlandse beleidsmakers belangrijker dan de veiligheid voor bijvoorbeeld een kind van vier jaar.

In Frankrijk slaan de stoppen in en buiten de voetbalstadions helemaal door en staan gestoorde voetbalsupporters elkaar naar het leven. In sommige gevallen wordt dit zelfs nog aangemoedigd door een inmiddels gestoord regime als Rusland, dat er vooral op uit is om het politiek correcte Europa te ontregelen.

Onlangs stond er nog een bericht in de krant dat er momenteel in Nederland zo’n slordige  honderd en vijftigduizend ernstig gestoorde mensen rondlopen die eigenlijk opgenomen zouden moeten worden, maar deze mensen moeten zich wel zelf aanmelden om opgenomen te worden. Nou, die zullen wel gek zijn om dit te doen.

Vreemd, als dieren gestoord verdrag vertonen, worden deze of aan de ketting gelegd of men laat deze inslapen, omdat zij een gevaar vormen voor hun omgeving. Nu hoef je wat mij betreft dit laatste bij mensen niet direct te doen, alhoewel in sommige gevallen dit misschien wel het beste is, maar gedwongen opnemen is toch wel het minste wat je mag doen om de veiligheid van niet gestoorden te kunnen garanderen.

‘Spreek altijd de dwaasheden tegen die gekken u toesturen; want uw goedwilligheid voedt hun gekheid.’