Jeugdwerk Nieuw-Dijk viert gouden jubileum groots

NIEUW-DIJK – Dit jaar bestaat het Jeugdwerk in Nieuw-Dijk vijftig jaar. Dit jubileum wordt het hele jaar door gevierd, met als hoogtepunt het jubileumweekend. Dit vond afgelopen 12 en 13 september plaats en het was een groot succes.

Eén van de activiteiten tijdens het jubileumweekend was de schuimparty.

Eén van de activiteiten tijdens het jubileumweekend was de schuimparty.

Op 30 augustus werd gestart met een kerkmis. Een groot aantal kinderen en ouders woonde deze mis bij. Daarna was er een ballonnenwedstrijd. De uitslag hiervan is nog niet bekend. Wel is er al een groot aantal kaarten terug, waarvan er enkele in Duitsland zijn terecht gekomen.

Op vrijdagavond 12 september was er een feestavond voor de jongeren (groep 8 tot en met de 4e klas). De opkomst was groot, er waren ongeveer zestig jongeren aanwezig. Eerst een heerlijke barbecue, toen een spannende spooktocht, waarbij er een moord opgelost moest worden en aansluitend een spetterende schuimparty. Een groot succes en ook de leiding heeft zich vermaakt in de schuim.

Zaterdag 13 september was de grote dag. Eerst waren er overdag activiteiten voor de kinderen, waar het natuurlijk om draait in het Jeugdwerk. Ongeveer negentig kinderen kwamen die dag en hebben zich vermaakt met apenkooi, schminken, een speurtocht per tractor, spelletjes en lekkere frietjes. Allemaal typische dingen die horen bij het Jeugdwerk. Omdat het een feestelijke dag was, kregen de kinderen allemaal een cocktail en is de dag officieel geopend door voorzitter José Peters.

’s Avonds was er een feestavond voor alle (oud) vrijwilligers en genodigden. De opkomst was groot en het was een leuke reünie met muziek, een hapje en een drankje. Ook was er een fototentoonstelling van de OVD, die weer veel verhalen en oude herinneringen deed ophalen.

Het bestuur en de organiserende comités vonden het een groot succes. De grote opkomst bij alle activiteiten laat weer duidelijk de saamhorigheid in Nieuw-Dijk zien en geeft aan hoe belangrijk het Jeugdwerk is voor de Nieuw-Dijkse bevolking.

Facebooktwittergoogle_plus

Moniek Peters
Over de schrijver
Moniek Peters is 25 jaar. Ze woont in het dorp Nieuw-Dijk, samen met Dennis. In haar dagelijks leven werkt ze als Adviseur Particulieren bij de Rabobank in Doetinchem. In Nieuw-Dijk is Moniek actief voor Stichting Open Jeugdwerk Nieuw-Dijk. Ze is bestuurslid en 2e penningmeester. Daarnaast geeft ze op dinsdagavond Jeugdwerkgroep aan kinderen in de leeftijd 11 tot 14 jaar.