Jeugd DVC’26 sterk op O23 toernooi Sprinkhanen

NIEUW-DIJK – Op sportpark De Meikamer in Nieuw-Dijk vond onlangs het Onder 23 toernooi plaats. DVC’26 won het toernooi.

DVC'26 wint in de finale met 1-0 van Zelos.
DVC’26 wint in de finale met 1-0 van Zelos.

O23 is een jaarlijks terugkerend toernooi waar de regionale jeugd zich met elkaar kan meten. Dit jaar werd er deelgenomen door GVA (Doornenburg), DVC’26, AVW’66, Westervoort, Zelos, RKPSC, ESA (Arnhem) en Sprinkhanen.

Sprinkhanen trad dit jaar noodgedwongen aan met een wel erg jeugdig elftal. De helft van het team bestond namelijk uit B junioren van slechts 15 en 16 jaar oud. Zij deden het echter geweldig en stonden hun mannetje. Zo werd er slechts met 1-0 verloren van RKPSC dat toch met zeven basiskrachten van het 1e elftal aantrad. Ook tegen het sterke AVW’66 en GVA werd er met het minimale verschil van één doelpunt verloren. Invaller keeper Bas Beursken was deze avond bijna niet te passeren.

Zelos, DVC’26, RKPSC en AVW’66 overleefden de voorronde en mochten op zaterdag 7 juni gaan uitmaken wie de vierde editie van het Ros Sport Onder 23 toernooi op zijn naam mocht schrijven. De finale ging uiteindelijk tussen Zelos en DVC’26 en onze gasten uit Didam wonnen met 1-0. Zij lieten dit toernooi zien over een prima lichting te beschikken. We zien ze volgend jaar dan ook graag weer terug op De Meikamer.