Inleiding boek en film Sprakeloos in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam vertoont de komende dagen twee indrukwekkende films. Vrijdagavond draait Stronger, gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Maandagavond 22 januari is de verfilming van de persoonlijke roman van de Vlaamse schrijver Tom Lanoye te zien.

De film Sprakeloos wordt ingeleid door filmpublicist Kim van der Werff.

Stronger vertelt het verhaal van Jeff Bauman, een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon in 2013. In een poging de liefde van zijn ex-vriendin Erin terug te winnen, wacht Jeff haar op bij de finish op het moment van de aanslag en raakt ernstig gewond. Als hij in het ziekenhuis weer bij kennis komt, helpt hij het politieonderzoek door een van de daders te identificeren. Zijn eigen strijd moet dan nog beginnen.

In Sprakeloos komt het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman overhoop te liggen als zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt. De eerst zo flamboyante en levendige vrouw verliest haar spraakvermogen. Langzaamaan en onherroepelijk takelt ze af. Jan worstelt in deze moeilijke periode met de deadline van zijn nieuwe roman.

Beide films beginnen om 20 uur. Voorafgaand aan Sprakeloos verzorgt filmpublicist Kim van der Werff vanaf 19.15 uur een inleiding over het boek en de film. Die avond gelden er ook aangepaste toegangsprijzen. Reserveren kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang open.