In vliegtuig of bloemenkraam Klapheksbult af

STOKKUM – Waar ‘papa’ Derk Wissink kort daarvoor nog met zijn team ‘Engelengeduld’ in de hekken was gevlogen, deden zijn kinderen het donderdag stukken beter. De pas 5-jarige Luca en zijn 8-jarige zusje Nora legden met hun driewieler over twee manches de langste afstand af en behaalden daarmee een eerste prijs tijdens de Zeepkistenrace Stokkum.

Luca en Nora legden met hun driewieler bij de jeugd de langste afstand af.

“Papa kan echt wel goed rijden hoor”, verdedigde Nora haar vader nog. “Maar die hooibalen lagen in de weg.” De hooibalen waren een extra hindernis op Klapheksbult, waar de twee jaar geleden in ere herstelde zeepkistenrace op Koningsdag werd gehouden. Daar bleef de ‘zeepkist’ van Derk Wissink met een achterwiel achter hangen, waarna het vehikel met een doffe knal in het hekwerk belandde.

“We waren als eerste aan de beurt, maar blijkbaar was onze zeepkist iets te breed voor het parcours”, zei Wissink, die wel kon lachen om het voorval. “Helaas liggen we nu uit de race, maar gelukkig hebben we nog meer ijzers in het vuur.” Nora en Luca manoeuvreerden hun driewieler namelijk wel goed tussen de strobalen door hielden daarmee de eer van de familie Wissink hoog. De twee gleden met hun zeepkist het verst de bult af en werden daarmee eerste bij de jeugd.

Prijzen
“Bij de jeugd doen er tien teams mee en bij de volwassenen negen”, vertelde Raymond Cremer namens het organiserende Oranjecomité Stokkum na de eerste manche. “Voor de winnaars ligt er een dinerbon voor restaurant ‘de Lengel’ klaar. Verder strijden de deelnemers om de originaliteitsprijs.”

The Flinstones gleden met hun zeepkist maar net langs de hooibalen die als hindernis op het parcours waren gelegd.

Het publiek dat zich in grote getale bij ’t Klaphek had verzameld, zag dan ook tal van prachtige creaties voorbij komen. Van de bloemenkraam van Lotte tot Super Mario Tim met zijn kart en van The Flinstones (foto) tot het vliegtuig van The Flying Dutchman. Qua afstand bleven zij echter ver achter bij de winnaars. Zo brak eerst Jan Alofs van de Zingende Zusjes het parcoursrecord met een afstand van 303 meter. Maar hij moest later toch zijn meerdere erkennen in het zaalvoetbalteam From Russia With Love, dat met 334 meter zelfs café De Pluum voorbij reed.