Hippe Koeien ijs van eigen melk bij IJs & More

DIDAM – IJs & More verkoopt vanaf vandaag Hippe Koeien ijs. Het ijs is gemaakt van de melk, afkomstig van de koeien van melkveehouderij De Fuik, waar Hippe Koeien de rondleidingen verzorgt.

Karolien Hupkes en Ronald Amting presenteren het Hippe Koeien ijs, dat vanaf vandaag te koop is.

Karolien Hupkes en Ronald Amting presenteren het Hippe Koeien ijs, dat vanaf vandaag te koop is.

“Het is een neutraal ijsje, waar we een variegato van cassis doorheen hebben gebracht”, zegt Ronald Amting, eigenaar van IJs & More. “Door de volle melk is het ijs heel vol van smaak. We gebruiken daarbij een vervangende suiker, waardoor het 75 procent minder calorieën bevat dan bij gewone suiker.’’

Met het Hippe Koeien ijsje gaat er voor Karolien Hupkes een lang gekoesterde wens in vervulling. “Vorig jaar hadden we al het idee om iets met onze melk en de producten van IJs & More te gaan doen”, vertelt ze. “Normaal gesproken leveren we de melk en zien we nooit meer iets van het eindproduct terug. Het is fantastisch dat we onze melk nu als ijsje in een Didamse ijssalon kunnen eten.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.