Herbeleef Middeleeuwen op kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Onder de noemer Machtig Mooie Middeleeuwen vindt er op zaterdag 28 en zondag 29 juni een middeleeuwse markt en grootse belegering door de Compagnie van Cranenburgh van kasteel Huis Bergh plaats.

Middeleeuwen (640x506)Het thema van dit jaar is de Middeleeuwse Jaarmarkt. Bezoekers kunnen hier op historische wijze shoppen bij de marktkooplieden. Ook is er een verscheidenheid aan kunstenaars en komen onder andere een valkenier met een roofvogelshow, een acrobaat en een sprookjesverteller.

De Middeleeuwen is echter ook een gevaarlijke periode in de geschiedenis. Herbeleef dit gevaar en kom het belegeringskamp van de onverschrokken huurlingen bekijken. Boogschutters lossen hun pijlen op de weergangen van het kasteel, die op hun beurt weer worden beantwoord met kanonschoten.

Deze belegering is gedurende Machtig Mooie Middeleeuwen op 28 en 29 juni om 15 uur te aanschouwen. De jaarmarkt is beide dagen geopend van 11 tot 17 uur. De entree voor de Middeleeuwse Jaarmarkt en belegering is zes euro. In combinatie met de toegang tot het kasteel is dit 12,50 euro per persoon.

Bel of mail voor meer informatie 0314-661281 of info@huisbergh.nl of kijk op www.huisbergh.nl of www.cranenburgh.nl.