Henk Jansen kermiskoning van Beek en Loerbeek

BEEK/LOERBEEK – Henk Jansen is vorige week maandag kermiskoning van Beek en Loerbeek geworden. Na een strijd van bijna drie en een half uur en 480 kogels loste hij het verlossende schot, waarbij de laatste resten van de vogel naar beneden kwamen.

Het nieuwe koningspaar Henk en Inneke Jansen. Foto Ben Boers

’s Avonds werden Henk en zijn vrouw Inneke thuis door het bestuur van het Sint Jansgilde als kermiskoningspaar 2017 geïnstalleerd. Ondertussen was bij het huis aan de Oude Kolkstedeweg door de vriendengroep een boomstam als versperring aangebracht. Deze moest door de bielemannen van de schutterij worden doorgehakt. Onder grote belangstelling werd hierna een vendelhulde gebracht aan het nieuwe koningspaar.

Vervolgens werd het nieuwe koningspaar in een open wagen naar het Gildehuis gereden, voorop gegaan door een bonte stoet van muziekvereniging Volharding en schutters van het Sint Jansgilde. Hier werd op muziek van de groep Millennium tot in de kleine uurtjes kermis gevierd.

Kinderkermiskoning
Op dinsdagmiddag de 29ste schoot Nienke Tiemessen bij de kinderen de romp er af en werd daarmee de kinderkermiskoning. Ze heeft Marij Ambting gekozen als koningin. Voor de ereleden was en is de dinsdagmiddag hét moment om terug te kijken op kermissen uit vervlogen tijden, schieten op de geluksbaan en genieten van de oude dans.

Op de website www.sintjansgilde.nl staan alle uitslagen van de schietwedstrijden tijdens de kermis 2017. Binnenkort worden hier ook de foto’s van de Beek-Loerbeekse kermis geplaatst. Ook op de facebookpagina @sintjansgildebeek zijn foto’s en  meer informatie te vinden.Facebooktwittergoogle_plus

Sint Jansgilde Beek
Over de schrijver
Sint Jansgilde Beek-Loerbeek