Havezathe Carpe Diem vijf jaar in Vethuizen

VETHUIZEN – Havezathe Carpe Diem bestond op 21 mei vijf jaar. René en Marja Wijnands vierden dit eerste lustrum met hun familie, vrienden en personeel. “Het zijn voor ons tropenjaren geweest, maar deze mensen zijn altijd in ons blijven geloven”, zegt Marja. “Dat het nu zo goed gaat, wilden we dan ook in kleine kring met hen vieren.”

René en Marja Wijnands op hun vernieuwde terras. Een cadeautje voor de vijfde verjaardag van Havezathe Carpe Diem.
René en Marja Wijnands op hun vernieuwde terras. Een cadeautje voor de vijfde verjaardag van Havezathe Carpe Diem.

Samen werd er lekker geborreld en geswingd op muziek van Pluto’34, de zingende obers en That’s What She Said. “We hebben er gewoon een gezellig feestje van gemaakt”, vertelt René. “Verder hebben we onszelf een nieuwe luifel aan het voorhuis cadeau gedaan. Daarmee is nu 90 vierkante meter terras overdekt.”

Ook is het terras opnieuw bestraat, zijn er nieuwe meubels en terrashaarden geplaatst en liggen er dekentjes om de gasten bij slecht weer te verwarmen. Marja: “We zijn nu minder weersafhankelijk en hebben veel meer ruimte gekregen om in de zomer buiten te dineren. Voorheen waaide het altijd op het terras en gingen de gasten lopen. Met de nieuwe luifel hebben we ons terrasseizoen uitgebreid en kunnen mensen buiten nog langer genieten van het fantastische uitzicht.”

Hotel
Naast het restaurant en terras biedt Havezathe Carpe Diem zijn gasten in het hotel de mogelijkheid om te overnachten. In het hoofdgebouw zijn tien kamers ondergebracht en in de graanschuur zeven kamers. Hier is bovendien een vergaderruimte ingericht. “Die zit vrijwel dagelijks vol”, zegt René. “De komende periode hebben we zelfs boekingen uit Oost-Europa, Azië en Saoedie-Arabië. Maar ook van bedrijven uit de omgeving, ziekenhuizen en scholen. Mensen komen hier letterlijk en figuurlijk los van hun werk.”

Zakelijk
De Graanschuur heeft ook nog een aparte kantoorruime, ’t Gebint, waar kleine zelfstandigen hun relaties kunnen uitnodigen. “Je zit er letterlijk tussen de gebinten, die na de storm nog zijn blijven staan”, vertelt Marja. “Bedrijven kunnen bij ons nu tevens terecht voor een snelle zakelijke lunch. De bestelling kan via de mail of de website worden aangevraagd en staat vervolgens klaar op de afgesproken tijd.”

De menu- en lunchkaart staan op de website www.hotelcarpediem.nl. De menukaart in het à la carte restaurant verandert drie keer per jaar. Het is ook mogelijk om ’s middags een walking lunch-diner of een lunchproeverij te boeken. René: “Eén keer in de maand, meestal op de woensdagavond, hebben we de zingende obers in huis. Gasten kunnen dan niet alleen lekker eten, maar worden ook muzikaal verrast.”

Tenslotte worden er aan de Langeboomsestraat 5 in Vethuizen een paar keer per jaar extra activiteiten georganiseerd. Zo is Havezathe Carpe Diem op vrijdag 6 juni start- en finishlocatie van de negende editie van AM Touring the Cars en vindt op zondag 8 juni van 11.30 tot 14 uur de afsluiting van Doe Jazz in Vethuizen plaats.
Kijk voor meer informatie op de website www.hotelcarpediem.nl of mail naar info@hotelcarpediem.nl.