Harry Peters uitgeroepen tot Verdienstelijke Didammer

DIDAM/LOIL – Harry Peters (63) is vanavond uitgeroepen tot Verdienstelijke Didammer. Hij kreeg ‘Het Eikenloof van Boschslag’, de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging de Vrolijke Drammers uit Loil, uitgereikt voorafgaand aan de sleuteloverhandiging in het gemeentehuis in Didam.

De onderscheiding van Verdienstelijke Didammer kwam zowel Harry als Ans Peters zeer toe.

Peters ontving de onderscheiding voor al zijn verdiensten voor de Didamse samenleving. Zo werd hij al op zijn 16e bestuurslid van de Katholieke Plattelands Jongeren en was hij onder andere voorzitter van schutterij St. Martinus Greffelkamp en carnavalsvereniging De Geinsköp. Verder zet hij zich nog steeds in voor voetbalvereniging DVC’26, de Oudheidkundige Vereniging Didam, de St. Martinusmolen en de Nieuwjaarsduik.

“Harry kan geen ‘nee’ zeggen”, richtte Geert de Korte, voorzitter van de Vrolijke Drammers, zich tot Peters. “Hij was en is dan ook actief voor acht verenigingen, zat in drie redacties en doet daarnaast nog tal van andere dingen. Kenmerkend voor Harry is dat hij altijd zelf meewerkt en altijd op tijd is als iets begint, maar ook steeds als laatste de deur weer dichtdoet. Daarbij heeft hij echte Naatjes-streken en is hij een pater familias. Deze onderscheiding is daarom meer dan verdiend.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.