‘Hanen’ op koers in derde periode

NIEUW-DIJK – Sprinkhanen deed zondag goede zaken in de derde periode door op een zonovergoten sportpark ‘de Meikamer’ overtuigend te winnen van Kilder. Deze prestatie is toch wel uitzonderlijk te noemen omdat trainer Frank Burgers moest improviseren bij het samenstellen van zijn elftal vanwege de vele blessures.

Greg Jansen in actie voor Sprinkhanen. Uiteindelijk moest hij het veld geblesseerd verlaten. Foto Frank Buiting

Zo moest hij de selectie aanvullen met spelers van het tweede en derde elftal en enkele A- en B-junioren. Aanvankelijk ging het gelijk op, waarbij Sprinkhanen enkele kansen voor open doel mistte en eenmaal de paal raakte. In de 38e minuut was het toch raak toen Rob Gieling op zijn bekende solistische wijze de complete achterhoede van Kilder voor schut zette en beheerst scoorde. Enkele minuten later zorgde invaller Remco Derksen voor de ruststand 2-0.

Na de thee probeerden de mannen van Huub van Laarschot met direct voetbal de bakens te verzetten. Vooral Robert Leenders (ex-Concordia Wehl) was gevaarlijk, maar kwam vaak de uitstekend spelende Bas Beursken tegen. In de 52e minuut kende scheidrechter Ten Berge uit Apeldoorn een penalty toe die Leenders vakkundig verzilverde.

In de 59e minuut zorgde Greg Jansen voor 3-1. Laatstgenoemde werd door een grove charge uit de wedstrijd getrapt en verdween met een zware blessure van het veld. Hij werd vervangen door Edo Melissen, die na een fout van doelman Bart Krus voor de 4-1 eindstand zorgde. In de 3e periode hebben de Haantjes evenals Viod Doetinchem de maximale score behaald (vijf wedstrijden vijftien punten). Genoemde periode kent negen speeldagen.

In het paasweekend is er een dubbel programma vastgesteld. Op 15 april is thuis de derby tegen Loil en op 17 april volgt de uitwedstrijd tegen VVG‘25.