Habru Duivendag voor Bergh in het Zadel

’s-HEERENBERG – De tweede zaterdag van oktober staat bij Bergh in het Zadel en bij vele duivenmelkers rood omcirkeld in de agenda. Dan opent Habru namelijk ‘het stille seizoen’ met de Habru Duivendag.

Het forumpanel tijdens de duivendag in 2016. Rechts op de foto organisator Hans Bruns. Foto Jan Kraaijenbrink

De Habru Duivendag is begonnen in 2008 met de opening van de nieuwe locatie in Doetinchem en is inmiddels uitgegroeid is tot een breed geroemde duivenhappening. Bovendien is de Habru Duivendag een zeer welkome en gewaardeerde inkomstenbron voor Bergh in het Zadel.

“Hoe weet ik nu zeker dat ik niemand vergeet uit te nodigen voor de openingsreceptie?”, dacht Hans Bruns destijds, toen hij in 2008 het nieuwe onderkomen aan de Transportweg in Doetinchem betrok. “Weet je wat? We nodigen gewoon alle duivenmelkers uit!” En zo werd de Habru Duivendag geboren.

Forum
Mensen genoten van een kijkje in de keuken bij de producent van de duivenproducten, maar vonden het vooral gezellig om na te praten over het duivenseizoen en om vooruit te kijken. Gezellig melken dus, wat een extra impuls kreeg met de intrede van het forum. Gekende namen verschenen door de jaren heen ten tonele om opvattingen en tips met anderen te delen. De bezoekersaantallen bleven groeien. Forumleden zijn dit jaar Gert-Jan Beute, Willem de Bruijn, Dirk Donckers, Frederik Dekker en David Baetens.

De laatste jaren staat de duivendag met name in het teken van de kankerbestrijding, door tijdens de duivendag geld in te zamelen voor Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Met trots kon directeur Hans Bruns van Habru al prachtige bedragen overmaken aan dit goede doel.

Veiling
De Habru Duivendag staat helemaal in het teken van steun aan Bergh in het Zadel. Naast een verloting op de duivendag zelf, vond Habru een zestiental internationale topliefhebbers bereid een duif beschikbaar te stellen voor een online veiling. Meedoen aan die veiling is heel eenvoudig. Ga naar www.gps-auctions.com.

De Habru Duivendag aan de Transportweg 6 in Doetinchem op 14 oktober begint om 11 uur en duurt tot 16 uur. De online veiling eindigt op zaterdag 21 oktober. Inschrijven voor deelname aan de Habu Duivendag kan op www.habruduivensport.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.