NIEUW-DIJK – Het waren onvergetelijke en emotionele weken voor voetbalvereniging Sprinkhanen nadat kaderlid Theo Berendsen op 4 februari plotseling en onverwacht overleed. Op verzoek van de familie werd Theo op 10 februari opgebaard in de kantine. Meer dan 1000 vrienden namen hier afscheid van hem en condoleerden ook zijn familie met het grote verlies.

Sprinkhaan Maarten Berendsen in actie tegen Westervoort. Foto Frank Buiting

Ook de tocht naar de kerk was bijzonder. Aan beide zijden van de Smallestraat hadden zich diverse elftallen (waaronder het 4e waarin Theo speelde) met hun trainers in het groen-zwarte clubtenue gehesen, die onder luid applaus de rouwstoet begeleidden. De afscheidsviering kende diverse sprekers, waaronder voorzitter Frans van Vugt. Uit zijn woorden bleek de grote waardering en het grote gemis nu Theo niet meer onder ons is. Na de kerkdienst kon iedereen nog napraten of emoties delen in de kantine van Sprinkhanen. Het toonde aan waarin een klein dorp in verenigingsverband groot kan zijn, in voor maar zeker ook bij tegenspoed.

Wedstrijd
Afgelopen weekend moesten de spelers na deze emotionele weken voor het eerst weer aan de bak. Vanwege het carnaval was de wedstrijd Sprinkhanen-Westervoort op verzoek van de tegenstander verplaatst naar zondagmorgen 11.30 uur. Nadat er een minuut stilte in acht was genomen vanwege het overlijden van Theo Berendsen kon de wedstrijd beginnen.

De Haantjes toonden zich gretig en waren in het positiespel ook beter dan Westervoort. Het kon dan ook niet uitblijven dat Sjoerd Duis in de 25ste minuut de 1-0 liet aantekenen met een fraai laag diagonaal schot van grote afstand, waarbij doelman Jelko Roelofs geen schijn van kans had. Vlak voor rust werd Janhein Wisse van Westervoort na twee keer geel met rood van het veld gestuurd.

Na rust was in niets te zien dat Westervoort maar met tien man speelde. De bezoekers waren zeker gelijkwaardig en vaak zelfs gevaarlijker dan de mannen van trainer Frank Burgers. Wellicht lag de oorzaak in de veranderde tactiek van Westervoort of het missen van wedstrijdritme bij Sprinkhanen. In de laatste minuut maakte Rob Gieling echter aan alle spanning een einde toen hij de bal hoog in de rechterbovenhoek krulde. In de met 2-0 gewonnen wedstrijd speelde Maarten Berendsen (zoon van Theo) als vanouds de volle 90 minuten.