‘Haantjes’ overklassen Kilder in streekderby

NIEUW-DIJK – Op een zonovergoten sportpark ‘de Meikamer’ zagen de toeschouwers zondag in de derby tussen Sprinkhanen en SV Kilder twee totaal verschillende helften. In de eerste helft gingen de ‘Haantjes’ mee met het spel van Kilder, dat de lange bal hanteerde. In de tweede helft walste de ploeg van Herman Ubbink over de tegenstander heen.

Sprinkhaan Sjoerd Duis in duel met een speler van Kilder. Foto Frank Buiting

In de eerste helft waren er weinig hoogtepunten, met uitzondering van de 7e minuut toen Thom Melissen doorbrak en de bal tergend langzaam in het doel dreigde te rollen. In de 42e minuut was het wel raak toen diezelfde Melissen solo de 1-0 liet aantekenen.

Schijnbaar had trainer Herman Ubbink in de rust een ander strijdplan bedacht. Na de rust kwamen twee nieuwe krachten in het veld, dit waren Stef la Croix en Luc te Koppele, waardoor er in een ander meer aanvallend systeem kon worden gespeeld. Al in de 46e minuut trilde de lat boven de Kilder goalie na een harde kopbal van Frans Driessen. Toch maakte de rechtsbuiten van Kilder in de 55e minuut uit het niets onverwacht fraai gelijk.

Voor de mannen van trainer Ubbink alle reden om er nog eens met extra energie tegenaan te gaan. De Haantjes konden elkaar steeds beter vinden waarbij sommige combinaties oogstrelend waren. Het werd een boeiend duel met goed verzorgd voetbal, waarbij de toeschouwers zich geen seconde verveelden.

Thom Melissen scoort opnieuw. Foto Frank Buiting

Thom Melissen
De doelpunten volgde elkaar in rap tempo op. In de 61e minuut werd het 2-1 door een fraaie kopbal van Sjoerd Duis, assist Thom Melissen. De 3-1 van Thom Melissen volgde in 64e minuut na fraai voorbereidend werk van Yorik Heebing. Na een fout van doelman Kilder scoorde wederom Melissen de 4-1. De aanvaller van de ‘Hanen’ tekende ook voor de 5-1, na weer een fraaie soloactie. In de 81e minuut werd het 6-1 door Sjoerd Duis na een goede pass van de ongrijpbare Melissen.

Het is voor de toekomst alle reden om optimistisch te zijn nu Thom Melissen met vier doelpunten zijn oude torinstinct weer te pakken heeft en Sjoerd Duis, na een lange afwezigheid vanwege een ernstige blessure, weer als vanouds de lijnen uitzet op het middenveld. De volgende topper wacht alweer volgende week. Dan ontvangen de ‘Haantjes’ op ‘de Meikamer’ medekoploper Angerlo Vooruit.