Haantjes effectiever in streekderby bij SV Loil

LOIL/NIEUW-DIJK – Op een sfeervol sportpark de Korenakker in Loil werd zondag weer het prestige duel Loil-Sprinkhanen gespeeld. Het talrijke publiek kreeg geen geweldige wedstrijd te zien, maar spannend was het wel omdat de stand lange tijd op 0-0 bleef steken. Het duel eindigde in 1-2.

Greg Jansen (oranje shirt) in balbezit voor Sprinkhanen. Foto Frank Buiting

Over de eerste helft valt niet veel te zeggen. Het spel van de Haantjes was wat meer kort en technisch van opzet terwijl Loil het vaak probeerde met lange opportunistische ballen naar voren. De tweede helft kende meer spektakel. De overigens verder goed leidende scheidsrechter had in de eerste vijf minuten al tweemaal gelijkelijk verdeeld de bal op de penaltystip kunnen leggen, maar hij zag het blijkbaar anders. Er waren wederzijdse kansen zonder dat er echt gevaar dreigde.

Trainer Herman Ubbink paste in de 69ste minuut, naar later bleek, een gouden wissel toe. Invaller Jeroen Tilleman had maar een minuut nodig om doelman Jeroen Rasing te passeren. Tilleman deed dat 10 minuten later nog eens dunnetjes over door te scoren via een vrije trap. Op dat moment speelde Loil met al met tien man, omdat Dennie Wiendels na tweemaal geel terecht de rode kaart kreeg.

In de slotminuten zette Loil nog druk. Een minuut voor het einde leverde dat het mooiste doelpunt op, gescoord door Harm Peters. Hij krulde de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Keeper Nick Bodd zorgde met spectaculaire reddingen dat de drie punten mee naar Nieuw-Dijk gingen.