Haantjes delen punten met ‘t Peeske

NIEUW-DIJK – Op een goed bevolkt sportpark De Meikamer eindigde de streekderby tussen Sprinkhanen en ’t Peeske zondagmiddag in een gelijkspel, 1-1.

Voorafgaand aan de wedstrijd schudden de scheidsrechter en beide aanvoerders de handen. Pupil van de week is Sanne Derksen. Foto Frank Buiting

De eerste helft vertoonde een rommelig spel met veel onbegrepen acties. Het enige hoogtepunt was de 29ste minuut. Nadat Thom Melissen de tegenstander fraai had uitgekapt, niet zelfzuchtig was en de bal doorgaf aan Greg Jansen, die geheel vrijstaand de bal op de verkeerde kant van de paal schoot.

De tweede helft begon sensationeel, omdat Greg Jansen de bal al in de eerste minuut wel in het netje kreeg. Hierna golfde het spel op en neer met nog steeds matig voetbal. Uit het niets scoorde Bjorn Maas enkele minuten voor tijd de gelijkmaker. Al met al gaf deze uitslag de verhouding toch goed weer. De beste man van het veld was de scheidsrechter afkomstig uit Heerde.

Ondanks de tegenvallende prestatie van de Haantjes dit keer kan toch met vertrouwen naar de toekomst worden gekeken. De brede selectie herbergt veel jong talent. Zo speelde voormalig B-junior Bram Beursken, pas 16 jaar oud, een perfectie wedstrijd als rechtsback. Verder is Edo Melissen na een ernstige knieblessure weer begonnen met de looptraining. Wellicht is hij na de winterstop weer inzetbaar in de hoofdmacht.

Over veertien dagen wacht Sprinkhanen de topper tegen koploper Westervoort in Westervoort.