Grote optocht trekt duizenden carnavallisten naar Waskuupstad

’s-HEERENBERG – Onder een stralende zon trok zondagmiddag de grote carnavalsoptocht door de straten van Waskuupstad. De duizenden toeschouwers zagen ruim vijftig wagens, twintig grote groepen, vijftien kleine groepen en tal van individuen voorbij trekken. In totaal telde de optocht meer dan 1500 deelnemers.

Logo d'Olde WaskupenDe juryprijs ging dit jaar naar ‘De Zuutjes’ met ‘Wi-j kieke reikhalzend uut naor carnaval’. De eerste prijs bij de wagens was voor ‘Tröske en Co’ met ‘Carnaval op de Missisippy’. Bij de wagens met groepen van meer dan twintig personen ging de eer naar Belangenvereniging ‘Nog 33 jaor carnaval’ met ‘3 Dage Kelt’.

In de categorie wagens met groepen van vijftien tot twintig personen wist de groep ‘Ni-je’ met ‘Waskupen sprookjes stad’ de eerste prijs te bemachtigen. ‘De Heidehökers’ wonnen met ‘Zeg ’t met bloeme’ in de categorie wagens met groepen tot vijftien personen. Bij de grote groepen zonder wagen was het ‘Her en der’ met ‘Zat u daaraan’ die de eerste prijs pakte.

‘De Geinmakers’ met ‘Waskuupstad in volle glorie’ werd eerste bij de groepen van vier tot tien personen en in de kleinste categorie, één tot drie personen, won ‘Drei Stirndruckfrei’ met ‘Carnaval=Schitterend’. De aanmoedigingsprijs was voor carnavalsgroep ‘Goed Zat’ met ‘Veur gin Golf te Hoog’.

De volledige uitslag staat op de site van d’Olde Waskupen.