Golfers slaan 45.600 euro bijeen voor kankeronderzoek

’s-HEERENBERG – De GolfdagBergh 2017, een serie van vier golfwedstrijden in de Achterhoek ten bate van Bergh in het Zadel, heeft maar liefst 45.600 euro voor de kankerbestrijding bijeen gebracht. De opbrengst wordt besteed aan voor onderzoek naar therapieresistentie bij acute leukemie bij kinderen.

De uitreiking van de cheque met v.l.n.r. Frank van Leeuwen, Laurens Vermeer, Roland Kuiper en Gerard Hendriksen. Foto Jan Kraaijenbrink

Laurens Vermeer, Frank van Leeuwen, beiden verbonden aan Radboudumc in Nijmegen en Roland Kuiper van het Prinses Maximácentrum in Utrecht, mochten zaterdag 30 september in Borghees de cheque in ontvangst nemen. ‘Borghees’ was de laatste van vier golfdagen van 2017. Aan de afsluitende wedstrijd in Duitsland namen maar liefst 120 mannen en vrouwen deel.

Dr. Frank van Leeuwen was bijzonder blij met het bedrag: “Prachtig dat voor ons onderzoek een dergelijk bedrag door Bergh in het Zadel beschikbaar wordt gesteld. Ons onderzoek is een relatief klein project dat niet in aanmerking komt voor giften vanuit het KWF.”

Barghse Jonges
Na afloop van de golfdag konden de deelnemers en de gasten genieten van een prima verzorgde barbecue op een met pagodetenten uitgebreid terras en gaven de Barghse Jonges uit ’s-Heerenberg een miniconcert in de kantine en op het terras van de golfclub. Namens de zangers vertelde Marcel Giezenaar dat zij half november hun nieuwe cd presenteren. Bovendien geven ze op 29 september van het volgend jaar in ’s-Heerenberg een nieuw concert, ondermeer in samenwerking met de Black Föös, waarvan de opbrengst opnieuw ten goede komt van Bergh in het Zadel.

De ’s-Heerenbergse stichting mag toch niet over medewerking klagen. De golfbaan en de driving range werden ook vorige week zaterdag weer gratis ter beschikking gesteld, net trouwens als eerder dit jaar de golfbanen in Keppel, Hengelo (Gld) en in Winterswijk. Monic Rootinck fungeerde de hele dag als gastvrouw.

Aan het begin van de golfdag kon Wim Hendriksen meedelen dat de stichting Bergh in het Zadel een geweldige gift heeft ontvangen van de Daphne Veldhuis Stichting. Rijn Mijdema, eigenaar van Mezzo restaurant in Braamt en oprichter van de stichting Daphne Veldhuis heeft een bedrag van 10.000 euro beschikbaar gesteld aan Bergh in het Zadel.

Uitslagen vierde GolfdagBergh
Neary hole 3: dames: Marcella te Booij en heren: Tim Knoop; rearest to the line: dames: Hanny Kuster en heren: André Onnink; clinic: dames: Monique Lubbers en heren Toin de Ruiter; wedstrijd dames: 1. Miriam Volkers 32 pt; 2. Julia de Bruijn 30 pt; heren: 1. Albert van Rangelrooy 37 pt.; 2. Wim ter Heerdt 35 pt.; 3. Tom Spann 33 pt.