Gezamenlijke dodenherdenking Didam, Loil en Nieuw-Dijk

DIDAM – De Oranjecomités van Loil, Nieuw-Dijk en Didam houden op vrijdag 4 mei een gezamenlijke dodenherdenking in Didam. Het programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de herdenkingsbijeenkomst vindt vanaf 18.45 uur plaats in Meulenvelden. Daarna gaat het in stille tocht naar het oorlogsmonument op het Lieve Vrouweplein.  

Foto José Rasing

Aan de bijeenkomst in Meulenvelden wordt medewerking verleend door Desiré Wenting, het Oecumenisch Koor in samenwerking met All Together onder leiding van Trudi Boelee, Scouting Didam, enkele veteranen en leerlingen van basisschool De Toorts en het Liemers College uit Didam.

Na afloop van deze herdenking wordt om ongeveer 19.20 uur een stille tocht gehouden door het centrum van Didam naar het Herdenkingsmonument van de Gevallenen aan het Lieve Vrouweplein. Deze tocht wordt begeleid door tamboers van De Club. Leden van Scoutinggroep Didam dragen de fakkel met het bevrijdingsvuur mee.

De dodenherdenking bij het Monument van de Gevallenen op het Lieve Vrouweplein begint om 19 uur met muziek van De Club. Zij speelt enkele koralen. Vanaf 19.30 uur is er een ingetogen herdenkingsprogramma, waarbij de muziek wordt verzorgd door muziekvereniging De Club.

Wethouder Wim Sinderdinck van de gemeente Montferland houdt een toespraak en legt een krans. Ook hieraan leveren de leerlingen van de scholen en leden van Scoutinggroep Didam een bijdrage. Verder doet de organisatie een klemmend beroep op de veteranen om bij deze herdenkingen aanwezig te zijn.

Het complete programma staat op de website www.oranjecomitedidam.nl.