Gewijzigde route en starttijd optocht CV de Dösvlègels

BEEK/LOERBEEK – CV de Dösvlègels houdt op maandag 27 februari haar traditionele Rosenmontag carnavalsoptocht. Ook dit jaar is het motto ‘Hol de kop d’r op’.

rosenmontag-2017-TijdVorig jaar was dit het speerpunt van de optocht en dat is goed uitgevallen. Op één wagen na waren alle wagens compleet met alle koppen erop. De route is ook nu volledig berijdbaar voor wagens met een hoogte tot zes meter.

Nieuw dit jaar is het tijdstip waarop de optocht start. Jarenlang was dat 13.11 uur, maar dit jaar begint de optocht om 12.41 uur. Ook in de route door Beek is een wijziging aangebracht. De ronde door Beek, komende vanuit Loerbeek via de Sint Jansgildestraat, gaat dit keer rechtdoor over de rotonde met de Arnhemseweg. Gevolgd door een ronde door de Beekse straten in de omgekeerde volgorde dan voorheen. Uiteindelijk wordt de optocht op de Sint Jansgildestraat ter hoogte van de Kerkhuisstraat ontbonden. De optocht start op de Didamseweg bij de Dèèl.

Na de optocht gaat het feest verder met DJ Dutch in het Gildehuis (toegang vanaf 16 jaar). Het Gildehuis is geopend vanaf 12.41 uur en de entree is gratis. De jeugd viert het feest verder in HCR ’t Heuveltje met DJ Tom. Meer informatie over de optocht en het carnaval is te vinden op www.dosvlegels.info.