Gabriëlparochie luidt nieuw jaar in met Driekoningenviering

WEHL/DIDAM – De parochie H. Gabriël viert zondag 7 januari Driekoningen, het feest van de drie wijzen uit het Oosten, Caspar, Melchior en Balthasar. Om 10 uur is er een eucharistieviering in de Martinuskerk in Wehl, waarvoor alle parochianen van de Gabriëlparochie zijn uitgenodigd.

Pastoraal werker Guus van der Ploeg verzorgt een kinderwoorddienst.

“Vorig jaar hebben we als parochie het initiatief genomen om tijdens de Driekoningenviering begin januari, gezamenlijk met onze parochianen en contacten in de geloofskernen het nieuwe jaar in te luiden”, vertelt pastoor Jurgen Jansen. “Een initiatief dat positief is ontvangen en dat we dit jaar graag een vervolg willen geven.”

De elf geloofskernen van de parochie H. Gabriël zijn als kerk ook onderdeel van de lokale maatschappij. Door het jaar heen zijn er veel contacten met lokale instanties en  verenigingen, zoals de schutterijen, carnavalsverenigingen, scholen en verpleeg- en verzorgingshuizen. Vertegenwoordigers van deze instanties en verenigingen zijn eveneens uitgenodigd voor de Driekoningenviering. Ook burgemeester Peter de Baat van Montferland is aanwezig.

Kinderwoorddienst
In een speciale kinderwoorddienst viert pastoraal werker Guus van der Ploeg samen met de kinderen  in het parochiecentrum van Wehl op geheel eigen wijze het feest van Driekoningen. De kinderen kijken en luisteren naar het verhaal, ze gaan zingen, bidden en knutselen, om vervolgens gezamenlijk weer terug te keren in de kerk.

Samenzijn
De eucharistieviering wordt muzikaal opgeluisterd door het Gabriëlkoor, samengesteld uit koorleden vanuit allerlei koren binnen de parochie. Na de viering is er een gezellig samenzijn in de naast de Martinuskerk gelegen zaal Reuring. Hier is alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten en een gelukkig nieuw jaar te wensen.