Foto’s, textiel en papier in dubbelexpositie Rosmolen

ZEDDAM – Gerard ter Brugge en Ineke ter Haar exposeren zaterdag 22 en zondag 23 augustus in de Rosmolen in Zeddam. De expositie is van 11 tot 17 uur te bezichtigen.

In de Rosmolen is komend weekend onder andere werk te zien van fotograaf Gerard ter Brugge.
In de Rosmolen is komend weekend onder andere werk te zien van fotograaf Gerard ter Brugge.

Gerard ter Brugge houdt zich al sinds 1963 bezig met fotografie. Op locatie werkt hij met verschillende thema’s, maar hij heeft wel voorkeur voor onderwerpen als verlaten gebouwen, mensen in hun eigen omgeving, landschappen, reizen, architectuur en industrie. Zijn foto’s moeten een soort van emotie uitstralen, pas dan is het goed. Op deze expositie zijn onder meer foto’s te zien van Doel bij Antwerpen, waarin de verlatenheid van dit dorp is vastgelegd.

Ineke ter Haar volgde haar opleiding aan de hogere textielschool het ‘Henry Story Instituut’ in Gent België. In haar werk zoekt zij naar contrasterende verbanden, door verschillende materialen binnen een bepaalde structuur samen te brengen. Ze kiest daarbij materialen uit de industrie zoals kunststof, koperdraad en de meer natuurlijke, zoals papier en textiel. Door hun verschil in karakter ontstaan verrassende en gewaagde verbindingen die een eenheid gaan vormen.