Filmhuis Didam toont nogmaals Tonio

DIDAM – Tonio, de verfilmde bestseller van A.F.Th. van der Heijden, draait vanavond nogmaals in Filmhuis Didam. De voorstelling begint om 20 uur. Maandag 16 oktober is eveneens om 20 uur de film Sami Blood te zien.

Tonio. Foto Pief Weymans

In Tonio fietst op Eerste Pinksterdag 2010 de 21-jarige Tonio vroeg in de ochtend richting huis na een avond uit met zijn vrienden. Hij wordt onderweg geschept door een auto en komt hierbij om het leven. Zijn ouders Adri en Mirjam worden geconfronteerd met het grootste verlies dat hun leven voorgoed verandert. Terwijl Mirjam hard vecht om niet in een neerwaartse spiraal van verdriet terecht te komen, doet Adri het enige waar hij op dat moment toe in staat is: in zijn herinnering graven, aantekeningen maken, schrijven.

Sami Blood
Sami Blood is een intrigerend en meeslepend verhaal over de Sami, het enige oorspronkelijke en inheemse volk dat Europa kent. De 14-jarige Elle-Marja komt uit een rendierherdersfamilie in Lapland. Blootgesteld aan de discriminatie tegen haar volk, de Sami, begint ze te dromen over een ander leven. Om haar dromen na te jagen, moet ze afstand doen van haar cultuur en de banden met haar familie doorbreken.

Een filmkaartje kost 7 euro en voor vrienden van het filmhuis 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open. Ga voor meer informatie over de films, het filmhuis en reserveringen naar www.filmhuisdidam.nl.