Filmhuis Didam start jaar met Victoria en Abdul en The Glass Castle

DIDAM – In Filmhuis Didam is vrijdag 5 januari om 20 uur het waargebeurde verhaal Victoria en Abdul te zien. Op maandagavond 8 (20 uur) en dinsdagmiddag 9 januari (14 uur) draait de film The Glass Castle.

Victoria en Abdul.

Victoria en Abdul gaat over de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria en Abdul Karim, een jonge klerk uit India. Wanneer Abdul Karim vanuit India afreist om mee te werken aan de vieringen rond het gouden jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen de twee.

Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen om hen heen proberen deze band echter te verbreken. Maar hun vriendschap wordt steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.

In The Glass Castle groeit Jeannette Walls op in een unieke familie met een kunstenares als moeder en haar excentrieke vader, die zijn kinderen een fantasiewereld belooft ter afleiding van hun armoede. Samen met haar broer en zussen leeft Jeanette een bewogen nomadenbestaan. Uiteindelijk weten ze zich een voor een te onttrekken aan hun overheersende ouders en vinden ze hun eigen weg. The Glass Castle is gebaseerd op de memoires van schrijfster Jeannette Walls.

Kaarten voor de voorstellingen zijn te reserveren via de website www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open.