Filmhuis Didam draait twee jaren ’20 films

DIDAM – Filmhuis Didam draait komende week twee films die zich afspelen in de jaren twintig va de vorige eeuw. Op donderdag 5 juni staat de Amerikaanse komedie The Grand Budapest Hotel van regisseur Wes Anderson op de rol. Maandag 9 juni wordt The Immigrant vertoond.

The Immigrant.
The Immigrant.

The Grand Budapest Hotel speelt zich af in het Europa van 1920. Daar zien we een beroemde hotelconciërge Gustave H. Hij erft het schilderij Boy With Apple, nadat zijn one night stand Madame D. vermoord wordt. Haar zoon Dmitri zweert wraak op Gustave en wijst hem als schuldige aan voor de moord op zijn moeder. Zero Moustafa, de lobbyjongen van het hotel en zijn liefje Agatha helpen Gustave het schilderij te verbergen voor Dmitri en de autoriteiten. En dat allemaal tegen de achtergrond van een dramatisch veranderend Europa.

Op maandag 9 juni om 20.00 uur draait The Immigrant. De Poolse immigrante Ewa wordt bij aankomst op Ellis Island in New York opgevangen door de ogenschijnlijk behulpzame Bruno Weiss, die wat te eten en een dak boven haar hoofd regelt. Maar al snel komt zijn ware aard naar boven en dwingt hij haar op agressieve wijze tot een leven als burlesque gezelschapsdame om zo de kosten voor haar doodzieke zusje te betalen. Wanneer ze de illusionist Orlando ontmoet, valt hij direct voor de mooie Ewa, en zet hij alles op alles om haar te redden uit deze onveilige situatie. Bruno geeft echter zijn pronkstuk en beste inkomstenbron niet zomaar op.

Beide films beginnen om 20 uur. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. De entree bedraagt 6 euro. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.