Filmhuis Didam draait twee avonden The Circle

DIDAM – The Circle draait op vrijdag 1 en maandag 4 september in Filmhuis Didam. De voorstelling begint op beide dagen om 20 uur.

The Circle is de verfilming van de gelijknamige roman van Dave Eggers, die door critici gretig werd vergeleken met het werk van George Orwell (1984) en Aldous Huxley (Brave New World). Mae Holland is dolgelukkig als ze wordt aangenomen bij The Circle, het machtigste internetbedrijf ter wereld met een hoog Big Brother-gehalte. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Haar ouders snappen haar obsessie niet terwijl zij erin wordt meegezogen. Mae’s deelname aan een experiment heeft effect op de levens en toekomst van haar vrienden, familie en uiteindelijk op de mensheid.

Een kaartje voor de film kost 7 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang open. Kijk voor meer informatie op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.