Filmhuis Didam draait spannende jeugdfilm Oorlogsgeheimen

DIDAM – Filmhuis Didam heeft speciaal voor de woensdagmiddag een spannende film voor de jeugd op het programma staan. Woensdag 22 oktober draait het filmhuis om 13.30 uur Oorlogsgeheimen.

oorlogsgeheimen (640x359)Oorlogsgeheimen speelt zich af in de zomer van 1943. Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijk. De omgeving van hun Zuid-Limburgse dorp kent geen geheimen voor de vrienden. Van de boerderij van Lambert’s vader, die ook de burgemeester van het dorp is, tot de spannende grotten in de buurt, het is hun wereld.

Maar de oorlog gaat ook aan hun idyllische dorp niet voorbij en verandert de wereld voorgoed. Tuurs ouders gaan bij het verzet en ook zijn grote broer doet geheimzinnig. De familie van Lambert is lid van de NSB en kiest juist voor de Duitsers. Dan komt plots Maartje, een meisje uit het westen, bij hen in de klas. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen. Die keus drijft de jongens uit elkaar en brengt Maartje in groot gevaar. Tuur dreigt niet alleen z’n vriendschap met Lambert, maar ook z’n hele familie te verliezen. Hij moet er alles aan doen om beiden te redden.

Kaarten voor de film kosten 6 euro. De zaal en kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open. Meer informatie is te vinden op www.filmhuisdidam.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.