Filmhuis Didam draait ook tijdens het carnaval

DIDAM – Filmhuis Didam draait op vrijdag 9 en maandag 12 februari de romantische komedie Weg van jou. Op dinsdag 13 februari wordt de succesvolle film Loving Vincent herhaald.

Weg van jou is vrijdag- en maandagavond te zien.

In de Nederlandse film Weg van jou denkt de ambitieuze Evi een promotie naar Rio de Janeiro te krijgen, maar in plaats daarvan moet ze naar Zeeuws-Vlaanderen. Evi slaagt erin om steeds precies het verkeerde te zeggen of te doen, terwijl één of meerdere Zeeuwen haar onbegrijpend aanstaren. Tocht transformeert de provincie voor haar in anderhalf uur van de hel op aarde tot de plek waar je elkaar mosselen kunt voeren terwijl de zon wegzakt achter een kaarsrechte horizon.

Loving Vincent is de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond. In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven.

De voorstellingen op vrijdag en maandag beginnen om 20 uur. Loving Vincent is dinsdag al om 14 uur te zien. Reserveren voor de films kan via de website www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de film open.